About

Jimmy Arvidsson: Cineast bosatt i Göteborg. Älskar film. Har en väldigt bred smak och ser därför i stort sett alla typer av filmer. Det innebär allt ifrån tretimmars svartvita ryska stumfilmer och europeisk arthouse-film till de senaste amerikanska superhjälteactionfilmerna. Är lite extra svag för brittisk diskbänksrealism, kostymfilmer, magisk realism, amerikansk independent och asiatisk film. Har enligt min IMDb-betygslista sett minst 3700 filmer. Hittills.

Julia Collinius: Cineast från landet som numera bor i Göteborg. Älskar att gå på bio vilket har resulterat i ett “guldmedlemskap” på SF som innebär vissa förhandsvisningar… Jag jobbar också ideellt på Hagabion (Folkets bio) två kvällar i månaden. Har läst 60 poäng i filmvetenskap vid Göteborgs Universitet (2013) och Högskolan i Halmstad (2012). Har en relativt bred smak men har svårt för könsstereotypa romcoms där killarna vill ligga och tjejerna gifta sig och köpa skor. Gillar alltifrån dramakomedier och neorealism till diskbänksrealism och superhjältefilmer.

One thought on “About

  1. Den här bloggen har jag väntat på länge. Äntligen lite sköna tips och omdömen på ett personligt sätt från två goa filmnördar:-) Toppenbra!/Catharina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s