Recension – Hunger Games: Catching fire

År: 2013

Regi: Francis Lawrence

Skådespelare: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman m.fl.

hämta

Vår hjältinna Katniss Everdeen (Lawrence) är tillbaka. Tillsammans med bagarsonen Peeta står hon som ensam segrare i de 74:e  Hungerspelen. I vredesmod skickar president Snow  ut Katniss och Peeta på en segerturné för att de ska lugna ner massorna med sin uppdiktade kärlekshistoria. Men något har hänt sedan Katniss överlistade Snow och räddade livet på sin vän Peeta i spelen. En gnista hopp har tänts i de fattiga distrikten och människor har fått mod att visa sitt missnöje mot diktatorn.
Snow vill se Katniss död och kommer på den briljanta idén att tvinga henne in i ytterligare ett gladiatorspel, lagom till hungerspelens 75-årsjubileum. Nu är det endast tidigare segrare som ska lottas fram till den dödliga leken. Snows nye spelledare heter Plutarch Heavensbee (Seymour Hoffman) och är listigare än sin föregångare.

Till skillnad från Twilight-filmerna som är riktigt usla – för att inte tala om skådespeleriet – så har man lyckats åstadkomma något bra med Suzanne Collins böcker. Filmen är spännande, snygg och Jennifer Lawrence utmärkt i rollen som Katniss. Hon matchar utan problem min skådisfavorit Philip Seymour Hoffman, Donald Sutherland och Woody Harrelson, Katniss och Peetas “coach”.

Filmen är råare än den första och det ligger förstås på plussidan. Särskilt makaber är den förstås inte eftersom den fortfarande är i Hollywood-utförande, men eftersom filmerna har många yngre fans så blir det en lagom nivå. En solklar fyra. Den tredje boken bäddar för fler filmer.

Betyg: ★★★★

Recensent: Julia

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s