Recension – Hotell

År: 2013

Regi: Lisa Langseth

Skådespelare: Alicia Vikander, David Dencik, Anna Bjelkerud, Mira Eklund, Henrik Norlén, Simon J. Berger

Hotell poster

Hotell handlar om Erika (Vikander), en framgångsrik och lyckad ung kvinna som efter ett trauma hamnar i en svår livskris. Hon tar in på olika hotell tillsammans med sin terapigrupp för att pausa verkligheten. Tillsammans hjälper de varandra att utforska sina rädslor och trauman, något som ska visa sig innebära en inre förändring.

Förväntningarna på regissören Lisa Langseth var höga efter hennes tokhyllade film Till det som är vackert som kom 2010. Den filmen blev en succé och Alicia Vikanders stora genombrott.
I Hotell lyckas hon slå an en ton som verkligen faller mig i smaken, och samarbetet med Vikander är bevisligen ett lyckat koncept.

Filmen är skruvad, oförutsägbar och rolig samtidigt som huvudpersonerna skildras med ömhet och värme. Trots att några av de ibland framstår som lite märkliga så tycker man väldigt mycket om dem. David Dencik är helt underbar i rollen som “mayaindianen” Rikard. Vikander gör en mycket känslig och skicklig rolltolkning som den sköra Erika.

Många kan nog känna igen sig i att vilja fly verkligheten, kanske att vara någon annan eller någon annan stans för en stund. Langseth känns som en frisk fläkt i det svenska filmklimatet. Hotell lämnar mig berörd med ett leende på läpparna.

Betyg: ★★★★

Recensent: Julia

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s