Recension – Now You See Me

År: 2013

Regi: Louis Leterrier

Skådespelare: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Isla Fisher, Dave Franco, Mélanie Laurent, Morgan Freeman, Michael Caine

Now-you-see-me-4

Ett gäng illusionister kopplas samman av en “okänd välgörare” och sätter upp fräcka shower inför publik där de genomför olika bankrån. Pengarna som de kommer över kastar de ut till sin hysteriska publik. Men överraskande nog väcker detta en ilska hos farbror blå och snart är FBI och självaste Interpol dem på spåren. Samtidigt försöker självutnämnda experten och ex-trollkarlen Thaddeus Bradley (Morgan Freeman) lista ut deras tricks. Låter det fräckt? Det är det tyvärr inte.

Jag tycker om Jesse Eisenberg, i synnerhet i The Squid and the Whale, men här framstår han som oerhört irriterande och pladdrig. Trots en stjärnspäckad rolllista som inrymmer exempelvis Mark Ruffalo, Mélanie Laurent, Michael Caine och Morgan Freeman förblir karaktärerna intetsägande, tunna och oengagerande filmen igenom. Tyngdpunkten verkar ligga på att lyfta filmens “supersmarta” intrig, som jag faktiskt inte tycker är så mycket att hänga i julgranen. Det känns inte nytt, det känns som något vi har sett förut och blir faktiskt ganska tråkigt. Filmen är påkostad när det kommer till effekter och biljakter. Men vad hjälper det när jag inte bryr mig ett skit om filmens karaktärer? Att låta tricken vara höljda i dunkel hade nog faktiskt varit det bästa. Här försvinner magin illa kvickt.

Betyg: ★★

Recensent: Julia

IMDB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s